DETALJI TRAGEDIJE U HRVATSKOJ

U stravičnom sudaru poginulo dijete, kamion gurao auto 150 metara, ispalo sjedište

U stravičnom sudaru kamiona i automobila na auto-putu A1 kod čvora Brinje poginulo je dijete. Prema prvim informacijama, vozač kamiona iz BiH naleteo je na karavan poljskih registracija u kojem je bila četvoročlana porodica. Do sudara je došlo na uzbrdici krajnje desne trake, od tri koliko ih je na toj dionici auto-puta u smjeru Zagreba.
akon silovitog udara kamion se “nasukao” na zadnji kraj automobila i uz zaštitnu ogradu ga gurao više od 150 metara. U trenucima užasnog naleta auto-putem su letili dijelovi vozila, a iz putničkog automobila lične stvari, dječja odjeća, lopta se otkotrljala na drugu stranu auto-puta, sjedište je odletilo izvan zaštitne ograde…

Zadnji kraj automobila je potpuno smrskan i ostao je priklješten ispod kamiona, piše 24sata.
Na mjestu nesreće intervenisali su vatrogasci s tri vozila, te Hitna medicinska pomoć s tri vozila. Kako su potvrdili u PU ličko-senjskoj u nesreći je poginulo dijete, a još jedno dijete i roditelji su prevezeni u Opštu bolnicu Ogulin. Oni su stabilno i nalaze se izvan životne opasnosti.

Na mjestu nesreće provodi se uviđaj kojim rukovodi zamjenik županijske državne tužiteljke u Karlovcu, Mladen Krajačić.

– Na auto-putu A1 u blizini odmorišta Brinje u smeru Zagreba došlo je saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovali kamion BiH registarskih oznaka i putničko vozilo poljskih registarskih oznaka. Prema zasada prikupljenim saznanjima u vozilu poljskih registarskih oznaka je jedna osoba smrtno stradala, a tri osobe su zadobile povrede i prebačene su u Opštu bolnicu. Za sada nije poznat identitet i utvrđuju se okolnosti saobraćajne nesreće. U toku je uviđaj kojim rukovodi ŽDO u Karlovcu u saradnji PU ličko-senjske, a nakon sprovedenog uviđaja biće naložene potrebne radnje za utvrđivanja uzroka ove prometne nesreće – kazao je Krajačić.

Za potrebe očevida angažovana je i dizalica koja će micati kamion s prikliještenog automobila u kojem se nalazi telo poginulog djeteta. Iako na tom dijelu auto-puta nema zaustavne trake, čini da je putničko vozilo iz nekog razloga stajalo na krajnje desnoj traci, ali to će se tek utvrđivati.

Do završetka uviđaja saobraćaj se odvijao jednom saobraćajnom trakom uz ograničenje od 40 km/h.

Previous articlePANDEMIJA OSTAVILA POSLJEDICE NA MENTALNO ZDRAVLJE DJECE
Next articleDANAS SAHRANA ŽIVKA RADIŠIĆA