Banjalučanin osuđen na četiri i po godine zatvora zbog obljube djeteta

Žrtve bile štićenici Doma “Rada Vranješević”

IZVOR: MONDO/VEDRAN ŠEVČUK

Banjalučanin Dragan L. (46) osuđen je danas u banjalučkom Okružnom sudu na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog obljube 14-godišnje djevojčice, kao i zbog polne zloupotrebe djeteta starijeg od 15 godina.
Žrtve su štićenice Doma za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević”.

Prema presudi Dragan L. je dva puta obljubio maloljetnicu od 14 godina, dok je petnaestogodišnju djevojčicu dirao po intimnim dijelovima tijela, privukao je sebi i pokušao skinuti joj hlače, ali je ona pobjegla.

Presuda mu je izrečena za dva krivična djela obljube nad djetetom, te za jedno djelo polne zloupotrebe djeteta starijeg od 15 godina.

U presudi se navodi da je optuženi djevojčice upoznao u jednom kafiću, a zatim odveo svojoj kući gdje je u spavaćoj sobi dva puta obljubio četrnaestogodišnjakinju. Tom prilikom petnaestogodišnjakinju je privukao sebi na krevet i pokušao skinuti, ali je ona uspjela pobjeći.

Prema nezvaničnim informacijama, slučaj je otkriven nakon što je vaspitač Doma za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” u Banjaluci prijavio da se štićenica nije na vrijeme vratila.

Nakon policijske potrage, djevojčica je pronađena u kući osumnjičenog koji je potom uhapšen.

Previous articleKosovo je srpska teritorija koju su kolonizovali albanski muslimani
Next articleSedma žrtva požara u Brčkom: Preminulo petogodišnje dijete